okt 072019

Vælg en energirigtig varmekilde

Vælg en energirigtig varmekilde

I dag er der mange gode energivenlige varmekilder tilgængelige. Der fås nogle virkelig gode alternative kilder til de konventionelle.

Disse anlæg er alle blevet forbedret over de seneste år, sådan at de nu er reelle og effektive varmekilder, som flere og flere får installeret.

Vejen frem er gode miljøvenlige energikilder.

Hvilke alternative varmekilder findes der?

Der findes en god vifte af varmekilder, der er både miljøvenlige og effektive. Det kan for eksempel være:

  • Biopejse
  • Jordvarme
  • Naturgasfyr
  • Træpillefyr

Alle de nævnte varmekilder lever op til de miljømæssige krav, der stilles til forbrænding i dag. Nogle af dem brænder mest for hyggens skyld. Andre mest for varmeeffektens skyld, og nogle scorer højt på begge egenskaber.

Biopejse

Biopejse hører til den kategori af varmekilder, der hygger mere, end de varmer. Til gengæld er hyggeeffekten uovertruffen. Levende flammer er altid en kilde til den gode stemning.

Biopejse fås i forskellige udformninger og størrelser, og med hensyn til varmeeffekten, så afhænger den proportionelt med pejsens størrelse. Selv om pejsen ikke kan bruges som den eneste varmekilde, så kan den være et fint supplement.

En biopejs kører på bioethanol, som er et naturprodukt. Det gør pejsen til en god kandidat i dette selskab.

Jordvarme

Et andet godt og helt naturligt alternativ er jordvarme. Med jordvarme udnyttes jordens egen varmeudledning. Når først jordvarmeanlægget og de mange meter jordslanger er gravet ned i haven, så er driftsomkostningerne minimale. Det betaler sig økonomisk på den længere bane med denne investering.

At udnytte naturens egen evne til at frembringe varme er en genial og skånsom måde at skaffe sig varme på.

Med et jordvarmeanlæg får du en effektiv opvarmning af boligen og af det varme brugsvand.

Naturgasfyr

Naturgas er et naturligt forekommende fossil brændstof. Det er dog den mest miljøvenlige af de fossile brændstoffer.

Et gasfyr er en effektiv varmekilde, som kan opvarme boligen og det varme vand.

Træpillefyr og træpilleovne

Træpiller som brændstof er også et glimrende alternativ til andre brændstoffer. Pillerne er produceret af 100 % naturprodukter og dermed uskadeligt for miljøet at fremstille og at bruge.

Varmekilder, der kører på træpiller, er meget effektive og kan fint opvarme selv ret store huse.

De koster en del i anskaffelse, men når først de kører, så er udgifterne ret lave.

God økonomi og god samvittighed

Når du går all in og investerer i varig energi, så får du dobbelt op på fordele. Du får både en forbedret økonomi og et forbedret miljø.

Vil du gerne sætte dig mere ind i diverse grønne varmekilder, så læs med her, hvor du får god information og vurderinger om de nævnte varmekilder.

Vi vil jo alle gerne have både varme i vores hjem og i vores vandhaner, og flere og flere vil også gerne gøre sit til at forbedre miljøet. Hører du til denne gruppe, så kan du også vælge at ombytte din nuværende varmekilde til en af de ovenfor nævnte.

Jo flere, der gør det, des bedre er det for økonomien og især for miljøet. Vi kan alle sammen gøre noget.