okt 042019

I Klampenborg har de rene vinduer

I Klampenborg har de rene vinduer

Kunne du godt tænke dig at kunne pudse dine egne vinduer i Klampenborg, så de blev så flotte, som hvis de var blevet pudset af et lokalt professionelt firma?

Er du stadig langt fra at være kommet i mål med det ønske, så kan du med fordel se med her, inden du definitivt kaster håndklædet i ringen.

Her får du nemlig en håndfuld gode råd i forhold til den svære kunst at pudse vinduer. Følger du dem, er det nok slet ikke så svært længere. I hvert fald efter nogle gange.

Køb det rette vinduespudser udstyr lokalt i Klampenborg

Inden du går i gang med selve rengøringen af vinduer og karme, så skal du sikre dig, at du har disse få ting klar:

  • En spandfuld koldt vand
  • Opvaskemiddel
  • Eddike
  • En svamp og en fugtig karklud
  • En god vinduespudserskraber
  • Et viskestykke
  • En tør og fnugfri klud

Når alt dette nødvendige udstyr er klar, så kan du gå i gang med selve vinduepudsningen. Sørg for, at vindueskarmene er helt tømt, så du kan komme ordentligt til.

Nedenfor kan du se en video, der viser hvilke tre ting der er de vigtigste for ikke, at få striber på ruden efter, at du har pudset dine vinduer.

Selve afvaskningen af vinduerne

Det er smart, hvis du først får vasket vindueskarmen og rammen af. Så får du ikke fordelt snavset derfra på selve ruden.

Så er du klar til at gøre ruden ren. Hvis den er meget snavset, kan du starte med at hælde en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel i spanden. I spanden har du i forvejen fem liter vand og en deciliter eddike.

Eddiken sørger for, at formindske kalk i vandet, som kan give striber på vinduerne.

Vask nu ruden grundigt med denne blanding. Fordel væsken ud over hele ruden, og gnub eventuelle pletter, eller steder hvor der er eventuelle spor efter fedtede fingre, til der er helt rent.

Hvis vinduet er meget snavset, så bør du vaske det af mindst to omgange.

Du kan finde en endnu mere udførlig guide til selv at pudse vinduerne her.

Skrab vandet af vinduerne

Det snavsede vand skal skrabes af ruden igen. Det er her, du skal have gang i både skraberen og viskestykket.

Med skraberen fører du vandet ned ad ruden. Begynd i et af de øverste af hjørnerne, og bevæg skraberen nedad i nogle store s’er. Undervejs tørrer du vandet af skraberen. Gør så vidt muligt bevægelsen så glidende som muligt. Det gøres for at undgå striber.

Der er selvfølgelig forskel på at pudse et stort panoramavindue eller et småsprosset vindue. Er glasstykkerne meget små, kan du med fordel bruge en lille skraber.

Til sidst kan du tørre karmen af for eventuelt overskydende vand.

Øvelse gør mester

Nu skulle dit vindue gerne være både rent og strålende blank. Hvis ikke det er det i dit første forsøg, så trøst dig med det gamle mundheld om, at øvelse gør mester.

Det kræver selvfølgelig både erfaring og håndelag at kunne pudse vinduer næsten som en professionel. Det lykkes muligvis ikke til perfektion i det første forsøg, men bare klø på. Det skal nok lykkes at få oparbejdet den nødvendige rutine.

Hvis dine vinduer skal stå flotte og velpudsede, så bør du pudse dem cirka en gang om måneden. Sørger du for at gøre det, så vil de heller ikke blive nær så snavsede. Og så vil de være noget nemmere at gøre rene.

Efter nogle gange vil du opdage, at det går både hurtigere og mere effektivt. Snart vil du kunne have så flotte ruder, som hvis de var blevet pudset af professionelle.