jun 272018

Hovedpersonen er hovedpuden

Hovedpersonen er hovedpuden

Hovedpuder skiller sig ud fra alle andre puder, der findes i et hjem. Den har et meget specifikt formål, og det er at støtte hoved og nakke, når du skal sove om natten. Den har derfor et meget anderledes fyld og en anden facon end pynte- og sofapuder.

De fleste senge har en hovedpude per person, men der er mange, der sover med flere puder eller har forskellige typer af puder. Hvor hovedpuder tidligere havde fyld på samme måde som dyner med dun, så fås der flere og flere med kunstfyld samt puder, der er meget ergonomiske og næsten føles hårde.

At ligge på den rigtige måde

Et hoved vejer mere, end de fleste lige tænker over. Det har rigtig stor betydning, når hovedet skal ligge på en pude, for her skal du have samme stilling i nakken, som når du står op. Derfor findes der mange forskellige puder, for der er ikke to hoveder, der er ens.

Puden skal være helt perfekt for dig. Ikke for blød, så dit hoved kan falde tilbage, men heller ikke for hård, så du bliver øm og stiv. Men pudens højde betyder samtidig lige så meget. Nogle sover bedst på en høj pude og andre på en lav. Mellemstørrelsen er bedst til helt andre.

Sidst er der også den måde, du sover på. Der er nemlig forskel på, hvilken pude, der er bedst, alt efter om du sover på maven, på ryggen eller på siden. Det kan derfor være lidt at en videnskab af finde lige den pude, der er perfekt til dig, og som derfor vil give dig den perfekte nattesøvn, som er det, der er målet med det hele.

Den perfekte pude for alle er lige den, der gør, du ligger med en lige hals. Det er tegn på, at ryggen og nakken har lige den støtte, der er bedst for kroppen.

At teste en hovedpude selv

Det er de færreste puder, du kan få med hjem og teste, og når du står i en forretning, så er der rigtig mange puder. Selv med gode beskrivelser af de puder, der er lige der, så kan det være svært at regne ud, hvilken en, du skal købe med hjem til dig selv.

Men du kan lave en test med de hovedpuder, du godt kan lide, nede i en forretning. Alt efter din sovestilling placerer du di med ryggen, siden eller maven mod væggen og sætter puden på plads, som du ville gøre, når du skal sove. Du skal hvile dit hoved mod væggen, og det rum, der normalt her vil være mellem nakken og væggen, den skal den gode pude kunne udfylde.

Står du behageligt, så ha du ramt plet. Du skal nemlig huske på, at det skal være behageligt i de mange timer, du ligger i din seng.

Hvis du nu er en, der bevæger dig meget

Det er ikke alle, der holder sig til den samme sovestilling hele natten. Her er der noget helt andet, du skal være opmærksom på, for at få den bedste pude til lige dig. Her er en pude, der er fleksibel, det absolut bedste valg.

Er den nem at få i den rigtige facon, når du er vågen og kan koncentrere dig om det, så er det noget, du kan gøre i søvne også uden overhovedet at tænke over det. I søvne vil du nemlig, hvis det er nemt, selv tilpasse din hovedpude, så du ligger godt, uanset hvordan du lige er i gang med at ligge dig.

Så kan du få puden til at fylde mere eller mindre efter det behov, der er lige nu, og det kan give dig en meget bedre nattesøvn hver eneste nat.

Du ved det, når du har sovet

Er din hovedpude ikke optimal, så er det noget, der er nemt at finde ud af. Vågner du udhvilet og med en god fornemmelse i kroppen hver morgen, så er det hele perfekt. Er du øm og stiv, så er det på tide at finde en hovedpude, der passer bedre til dig og din sovestil. Det er din nattesøvn, det handler om, og det er vigtigt.

For en god nats søvn betyder så meget for os alle sammen, og der er ingen, der gider have ondt eller sove dårligt. Skift din hovedpude ud og du vil på ingen måde fortryde det.